Taissis Concept – Pansamente ingrijirea plagii, comprese bloc operator

Prezentare afecțiuni ORL

Igiena nazală

Nasul si mucoasa nazală joacă un rol esențial în menținerea căilor respiratorii sănătoase, prin captarea agresorilor din aerul inhalat cum ar fi agenții poluanți, polenul, virusurile, însă au și rol de încălzire și umidificare a aerului inhalat. Acest lucru previne iritația și permite plămânilor să funcționeze eficient. Iritarea mucoasei nazale poate duce la apariția diferitelor simptome cum ar fi: congestia nazală, rinoree (secreție nazală), strănut. Curățarea necorespunzătoare a căilor nazale poate cauza infecție sau alergii.

Produsele folosite în igiena nazală

1. Sprayuri cu soluție salină izotonă

Sunt folosite pentru igiena nazală, fiind foarte eficiente în ameliorarea simptomelor alergice și în scurtarea duratei infecțiilor sinusurilor. Soluția salină izotonă poate fi folosită și pentru nou-născuți și copii.

Acestea conțin o soluție izotonă alcătuită din sare de mare și apă purificată. Soluția salină izotonă are aceeași concentrație de sare ca cea din organismul uman: 0,90%.

2. Sprayuri cu soluție salină hipertonă Fontanose

Sunt folosite pentru igiena nazală, fiind foarte eficiente în ameliorarea simptomelor alergice și în scurtarea duratei infecțiilor sinusurilor. Soluția salină hipertonă poate fi folosită pentru copiii sub 2 ani numai cu avizul medicului.

Acestea conțin o soluție hipertonă alcătuită din sare de mare și apă purificată. Conținutul de sare din soluție este mai mare decât cel din interiorul celulelor corpului, concentrația de sare corespunde cu salinitatea apei de mare = 2,00%. După aplicarea pe mucoasa nazală inflamată, soluția salină hipertonă elimină apa prin mecanismul natural de osmoză, reducând astfel inflamarea și ușurând respirația.

3. Sprayuri cu soluție salină hipertonă cu acid hialuronic și mentol Fontanose

Sunt folosite pentru tratamentul primelor semne de răceală, rinită sau sinuzită, pentru decongestionarea nasului și îndepărtarea mucusului. Soluția salină hipertonă cu acid hialuronic și mentol poate fi folosită pentru copiii sub 12 ani numai cu avizul medicului.

Acestea conțin o soluție hipertonă alcătuită din sare de mare și apă purificată la care se adaugă hialuronat de sodiu și cristale de mentol. Conținutul de sare din soluție este mai mare decât cel din interiorul celulelor corpului, concentrația de sare corespunde cu salinitatea apei de mare = 2,00%. După aplicarea pe mucoasa nazală inflamată, soluția salină hipertonă elimină apa prin mecanismul natural de osmoză, reducând astfel inflamarea și ușurând respirația. Acidul hialuronic asigură umiditatea necesară căilor nazale uscate și congestionate, protejează mucoasa nazală sensibilă, iar mentolul ajută la deschiderea căilor respiratorii și la ameliorarea congestiei.

Igiena urechii

Îndepărtarea cerumenului din urechi

Ceara (cerumenul) este o secreție normală, al cărei scop este, în general, considerat a fi acela de a proteja urechea de particulele care pătrund în partea profundă a acesteia. În mod normal, ceara îndepărtează aceste particule către urechea exterioară, însă uneori, acest proces eșuează și poate apărea o acumulare excesivă de cerumen. Îndepărtarea cerumenului din canalul auditiv extern este indicată atunci când acesta este în exces, astfel încât provocă o simptome precum durere, tinitus (țiuitul în urechi) și/sau senzația de înfundare a urechii.

Pentru îndepărtarea cerumenului din urechi pot fi folosite

Sprayuri auriculare Relina

Acestea conțin o soluție alcătuită din Phytosqualan, ulei de măsline, ulei esențial de mentă și pot fi folosite pentru copiii sub 2 ani numai cu avizul medicului. Uleiul de măsline înmoaie ceara din ureche, ceea ce favorizează îndepărtarea acesteia. Uleiul esențial de mentă asigură drenajul urechii și conferă soluției un miros proaspăt, plăcut.

Prevenirea urechii înotătorului

„Urechea înotătorului” sau otita externă acută este un termen folosit în mod obișnuit de către medici și se referă la o afecțiune inflamatorie a canalului auditiv extern. Expunerea continuă sau prelungită la apă (la piscină, la mare, etc.) dizolvă uleiul și ceara din canalul urechii, ceea ce are ca rezultat o piele uscată, crăpată, distrugând astfel mecanismul natural de apărare al urechii împotriva microorganismelor. Traumele minore de la curățarea necorespunzătoare a urechilor ar putea fi, de asemenea, o cauză asociată. Otita externă debutează brusc cu, prurit (mâncărime), edem (umflătură) de canal și eritem (roșeață) și este adesea însoțită de scurgeri și de pierderea auzului.

Pentru îndepărtarea apei din urechi și pentru prevenirea otitei externe pot fi folosite

Sprayuri auriculare 

Acestea conțin o soluție alcătuită din alcool izopropilic, glicerină, ulei esențial de mentă și pot fi folosite pentru copiii sub 2 ani numai cu avizul medicului. Alcoolul izopropilic favorizează uscarea, în timp ce glicerina absoarbe apa. Uleiul esențial de mentă asigură drenajul urechii și conferă soluției un miros proaspăt, plăcut.

Consultanta

Dupa transmiterea solicitarii, veti fi contactat de catre un consultant.

Solicitari online

Telefon
0248 512 830
Email
office@taissis.ro
ro_RORO
Call Now Button